Laiska-Jaakko-kisassa ehkä “yllätys”

Perinteinen leikkimielinen kilpailu; Laiska-Jaakon nimeäminen, nähdään jälleen tämänvuotisilla markkinoilla. Vuonna 2019 Laiska-Jaakoksi nimettiin rymättyläläisille, ja monille muillekin, tuttu Seppo Kustonen, joka vallinneen koronaepidemian vuoksi “joutui” kantamaan titteliä kaksi vuotta. Nyt on aika löytää Sepolle seuraaja.

Suunnitelmia on hiottu tulevan kesän Jaakonmarkkinoiden perinteiseen Laiska-Jaakko-ohjelmanumeroon. Usein valittuja rymättyläläisiä henkilöitä on ollut 3-6, jotka kilpailevat käden ja “nupin” taidoistaan hauskoissa tehtävissä. Voittajan saattaa ratkaista nopeus, kauneus tai älykkyys.

Järjestelytoimikunta pisti aivonystyränsä liikkeelle, ja suunnitelmat ovat muotoutumassa. Vielä ei paljasteta, mitä kilpailijat joutuvat tekemään. Eivätpä sitten pääse harjoittelemaan ennakkoon liikaa. Useita nimiä on noussut ehdokkaiksi kisaan, ja saattaapa olla, että yllätyksenä saattaakin olla, että kaikki kisaajat ovatkin vain naisia. Saapa nähdä! Tai sitten ovat vain miehiä! Tai vaikkapa sekä naisia tai miehiä.

Laiska-Jaakko on markkinoilla valittu alusta asti. Viime vuosina tittelin saajaehdokkaille on järjestetty kolmiosainen, leikkimielinen kilpailu. Sen voittaja saa arvostetun tittelin ja näyttävän säkkiasun haltuunsa vuodeksi. Kustosen Seppo ehti nauttia säkkiasustaan kolme vuotta.
“Olen pitänyt siitä hyvää huolta. Seuraava saa ylpeänä kantaa hienoa asua siitä eteenpäin”, jutteli Seppo, joka on kaikkien tuntema musiikkimies ja ollut Jaakonmarkkinoilla alusta asti.
“Me vastasimme musiikista illan tansseissa. Meitä oli Ilkka Kantonen (piispa ja kansanedustaja), hänen veljensä ja Pakkasen Jarmo. Bändimme nimi oli ensin Asperiini, mutta pojat eivät oikein tykänneet siitä. Seuraavana vuonna nimeksi tuli Seppo Kustosen bändi. Ei kovin mielikuvituksellista sekään”, kertoi Kustonen.

Rannikkoseutu-lehti kirjoitti vuoden 2019 markkinoista ja julkaisi samalla tuoreen Laiska-Jaakon kuvankin.