Kuva: Matti Rinne

Kuva: Matti Rinne

Vuoden 2023 markkinoiden teema on "iloisella mielellä"

Tämän vuoden Jaakonmarkkinoilla on tapahtumassa muutos “viihteellisempään” suuntaan. Yleisön ei ole tarkoitus istua jököttää koko päivää katsomossa, vaan aikaa on varattu markkina-alueella kiertämiseen, myyntituotteisiin tutustumiseen ja virvokkeiden nauttimiseen sekä tietenkin VPK-emäntien maukkaan lohikeiton nauttimiseen.

Kelloajat oheisessa ohjelmatietolistassa ovat näiden tapahtumien osalta tarkkoja, kaikkea muuta ikäänkuin “sovelletaan”. Peltoalueella, aivan markkina-alueen porttia lähestyttäessä, on pitkin päivää offroad-trial-näytöstä – on ajoneuvoesittelyä, lajiesittelyä – mutta myös kyydityksiä. Näin on mahdollista päästä apukuskin paikalle ottamaan ns. tuntumaa yhdenlaiseen autourheilun kilpailumuotoon. 

Pienille lapsille, ja miksei isommillekin, on paikalle tuotu jättikaneja, joita pääsee ihastelemaan ja rapsuttelemaan lähietäisyydeltä.

Pub Jaakko eli markkinapubi on auki klo 10-17:

Ohjelmatietoja

klo 10.00           Jaakonmarkkinat avautuvat

klo 11.00             Laiska-Jaakko 2022 luopuu virka-asustaan

klo 11.30             Merimieskuoro Shanty Singers esiintyy

klo 12.00             Avajaispuheen pitää Patrcik Tiainen

klo 13.00             Diandra esiintyy säestäjiensä kanssa

klo 15.00             Vuoden VPK-lainen palkitaan

klo 15.15.             Laiska-Jaakko-kilpailu alkaa

klo 17.00             Jaakonmarkkinat päättyvät

klo 19-24             Iltabileet VPK-talolla, esiintyjänä Jukepoika

Kuuluttajana toimii Marija ja äänentoistosta  huolehtii Timo “Timppa” Rintanen. 
Tervetuloa!
 
 

Laiska-Jaakko ja paljon muutakin...

Jaakonmarkkinoiden yhteydessä on perinteisesti myös Vuoden ahertajan valinta ja nimitys julkistettu. Viime vuosien tapaan Laiska-Jaakko-tittelin saa nykyisin voittaja, joka leikkimieliseen, kolmen kisaan kutsutun kilpailijan joukosta suoriutuu vuodesta toiseen vaihtuvista tehtävistä parhaiten. Nopsimmin erinäisistä tehtävistä suoriutunut voittaja nimetään länsisuomalaisittain ja vääräleukaisesti edelleen Laiska-Jaakoksi. Ansiokas voittaja puetaan Laiska-Jaakon säkkikankaiseen kunnia-asuun. Perinnetiedon mukaan markkinoiden alkuvuosina ehdotettiin Laiska-Jaakon lisäksi myös Ahkera-Liisan valitsemista, mutta se ehdotus ei saanut kannatusta.

Viime vuoden Laiska-Jaakko olisi siis voitu nimetä Laiska-Liisaksi tai miten vain, sillä naistrio kilpailija tittelistä tiukasti. Voittajaksi julistettiin Heidi Virkki.

Peltoalueella, lähellä sisääntuloa on koko päivän ajan mahdollista tutustua Offroad Trialiin. Sinne on pystytetty offroad-rata, jolla autot esiintyvät ja ottavat pienestä maksusta halukkaita kyytiinkin! Kannattaa tulla katsomaan!

Viime vuonna jättikanit olivat supermenestys! Ihanat kanit painavat noin kuusi kiloa ja ovat aivan ihania. Perheen pienemmät, ja mikseivät isommatkin, voivat lähietäisyydeltä kaneihin tutustua ja vähän niitä rapsutellakin!

Muuta ohjelmaa

Vuoden 2023 Jaakonmarkkinoilla halutaan kävijöille tarjota riittävästi aikaa kierrellä markkina-alueella ja tutustua myyntikojujen tarjontaan. Rantalavalla on “harvakseen” ohjelmaa, mutta nekin kuulutetaan riittävän ajoissa, jotta ehtii rinteeseen mukaville katselupaikoille seuraamaan tapahtumia.

Kello 10.00 markkina-alue aukeaa. Yleisö ehtii mukavasti saada ensisilmäyksellä käsityksen alueen tarjonnasta. Kello 11.00 viime vuoden Laiska-Jaakko Heidi luovuttaa hienon “virka-asunsa” toimitsijoiden haltuun iltapäivän Laiska-Jaakko-kilpailua varten.

Merimieskuoro Shanty Singers esiintyy alkaen klo 11.30 ja tasan kello 12.00 rymättyläläinen “monitoimimies” Patrick Tiainen lausuu juhlalliset avaussanat vuodelle 2023.

Diandran esityksen jälkeen noin kello 15.00 palkitaan Vuoden VPK-lainen. viime vuonna vuorossa oli Vuoden Soihtulainen. 

Markkinakapakka

Tuttuun tapaan markkina-alueella on myös paikka, jossa voi käydä kostuttamassa suuta ja haukkaamassa pientä purtavaa. Rantamakasiinin pop-up-ravintola on nimeltään Pub Jaakko. Se on auki klo 10-17.

Iltaohjelma

Jaakonmarkkinat päättyvät virallisesti kello 17.00. Iltaohjelma VPK-talolla alkaa kello 19.00. Rantamakasiinin porukka toimii järjestäjänä ja esiintyjänä paikalla on Jukepoika. Lippuja ei myydä, vaan klo 24.00 päättyviin bileisiin pääsee ilman pääsymaksua.