Diandra vetää yleisöä, nuorista vanhempiin

Jaakonmarkkinoille 2023 kannattaa tulla ajoissa! Markkinat avautuvat klo 10:00, minkä jälkeen on myös ohjelmanumeroita (ks. ohjelma-kohdasta), mutta kello 13:00 markkinoiden supersupertähtiesiintyjä Diandra aloittaa esiintymisensä. Kävimme seuraamassa Diandran ja hänen bändinsä keikkaa Salon torilla torstaina 15.6.2023 ja voi veljet, että oli tori turvoksiin asti täynnä porukkaa. Oli ihan pikkuisia, ja ilmiselvästi suuria Diandra-faneja, mutta myös varttuneempaakin väkeä.

Yleisö oli aivan “liekeissä”. Diandra on mahtava laulaja ja esiintyjä, hän sai heti alkumetreistä lähtien porukan laulamaan mukana! Tunnelma oli aivan loistava!

Jaakonmarkkinoille Diandra ei kuitenkaan koko bändinsä kanssa tule. Hänen tekninen avustajansa kertoi Salossa, että mukana Rymättylässä ovat kitaristi ja viulisti. Arvelen, että myös Diandran sisko, Deirdre, joka oli lavalla taustalaulajana, saatetaan nähdä Diandran mukana. Hän ainakin Salossa oli iloinen kuullessaan, että VPK:n sauna on varattu heille “bäkkäriksi”. Harvinaista herkkua, hän totesi.

Jaakonmarkkinoiden Rantalavan edessä on istumapaikkoja rinteessä, joten ainakin näkyvyys lavalle on hyvä. Salossa oli hankalaa, kun porukkaa on paljon, takarivistä ei oikein lavalle näe. Rymättylässä tämä ei siis ole ongelma, kun lava on yleisöä alempana ja laajalta alueelta näkee esiintyjät hienosti. Tämä tietty koskee myös muita ohjelmanumeroita.

Oletettavasti Diandran esitys kestää noin tunnin, tekniikkavelho kertoi, että joskus menee aika helposti “pitkäksi”. Ajoissa kannattaa tulla, helpoimmin paikalle pääsee jälleen Föli-kuljetuksella Naantalista kerran tunnissa alkaen klo 9:30. Näin ei tarvitse tuskailla parkkipaikan etsimisessä tai autoruuhkassa. Poispäinkin pääsee Fölillä, viimeinen vuoro lähtee markkinoiden sulkeutuessa.